خسارتهای اصلی در بیمه آتش سوزی جزو موارد مهم و لاینفک بیمهنامه است که عبارتند از:
- آتش: هر مادهای که با اکسیژن ترکیب شود و تولید شعله کند در دستهبندی آتش قرار خواهد گرفت که منشا بیشتر حوادث در آتش سوزی این مورد است.
- صاعقه: این مورد از تخلیه الکتریکی بین دو ابر یا بین ابر و زمین رخ میدهد. صاعقه یکی از پوششهای اصلی بیمه آتشسوزی است.
- انفجار: اگر در اثر آزاد شدن انرژی ناگهانی گاز یا بخار خسارتی رخ دهد در دسته انفجار قرار گرفته و تحت پوشش بیمه نامه آتش سوزی، خسارتها پرداخت خواهد شد. البته هر نوع انفجاری در این بیمه نامه مورد تحت پوشش قرار نمیگیرد؛ به طور مثال: انفجار هستهای، جزو موارد تحت پوشش در این بیمهنامه نیست.
پوششهای اضافی بیمه آتشسوزی
همانطور که اشاره شد، بسیاری از حوادث مختلف در آتش سوزی تحت پوشش این بیمه نامه قرار میگیرند، اما به عنوان پوشش اضافی از آنها یاد میشود و با پرداخت حق بیمه بیشتر شرایط خرید آنها وجود دارد. پوششهای اضافی عبارتند از:
- پوشش زلزله و پوشش آتشفشان (در صورت وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله، حق بیمه زلزله براساس نوع سازه و مصالح و مکان جغرافیایی مورد بیمه مشخص میشود.)
- بیمه سیل و طغیان آب دریا یا رودخانه
- ضایعات ناشی از برف و باران (اگر آب از طریق ناودانها، بام یا گرفتگی لوله وارد محل مورد بیمه شود تحت این پوشش قرار میگیرد.)
- پوشش طوفان و گردباد
- پوشش سقوط هواپیما یا قطعات آن
- شکست شیشه ساختمان در اثر برخورد جسم خارجی
- ترکیدگی لوله آب، تانکرها و فاضلاب دستگاههای آبرسانی
- هزینه برداشت و پاکسازی ضایعات ناشی از حوادث قید شده
- سرقت در صورت شکست حرز (بیمه سرقت منزل)
- انفجار ظروف تحت فشار صنعتی
- پوشش بیمه ریزش کوه و پوشش بیمه سقوط بهمن
- ریزش سقف ناشی از بارش برف سنگین
- نشست و رانش زمین (این مورد باید کارشناسی شود.)
- برخورد جسم خارجی به ساختمان
در واقع میتوان گفت پوششهای اضافی، شرایط خصوصی بیمه آتش سوزی هستند. زیرا هر شخص با توجه به نیاز خود آنها را انتخاب میکند. یکی از پوششهای پر طرفدار و پرفروش بیمه آتش سوزی، پوشش یا بیمه زلزله است. لازم است بدانید که حوادث آسانسور تحت پوشش بیمه آتش سوزی نیست. برای جبران خسارات ناشی از حوادث آسانسور باید بیمه آسانسور را تهیه کنید.
پوشش نوسانات برق در بیمه آتش سوزی چیست؟
در حال حاضر چنین پوششی برای بیمه آتش سوزی ساختمان مسکونی یا غیر مسکونی وجود ندارد. اما با توجه به میزان بالای قطعی برق در سالهای گذشته، مخصوصاً در فصل تابستان، چگونه باید از لوازم برقی خانه محافظت کرد؟ شرکت توانیر در راستای رفاه شهروندان، بیمهای تحت عنوان بیمه نوسانات برق را در نظر گرفته است که چنین خسارتهایی را جبران میکند. همه شهروندان از این بیمه بهرهمند هستند. در واقع این یک بیمه اجباری است و حق بیمه برق مصرفی بر روی همه قبوض برق اعمال میشود. اگر بر اثر نوسانات برق (که باید از طرف شرکت توزیع کننده برق باشد.) خسارتی به لوازم شما وارد شد، میتوانید از طریق سایت این موضوع را پیگیری نمایید.